Ανακοίνωση του Συλλόγου για τις διακοπές του καλοκαιριού

  • από

634 7.11.2019 ανακοίνωση του Συλλόγου για τις διακοπές του καλοκαιριού

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ  ΔΡΟΣΕΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

«Η ΕΛΠΙΔΑ»

______________________________________________________________________________

        Αριθ. Πρωτοκόλλου: 634

7 Ιουλίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Ρομά Δροσερού Ξάνθης «Η ΕΛΠΙΔΑ», με μεγάλη χαρά ανακοινώνει πως οι θετικές εξελίξεις στον τομέα της εκπαίδευσης συνεχίζονται για τα παιδιά του οικισμού μας.

Μέχρι το κλείσιμο των σχολείων για τις καλοκαιρινές διακοπές, καταφέραμε να αυξήσουμε κατά μεγάλο ποσοστό τον αριθμό των παιδιών που θα φοιτήσουν σε δημόσια σχολεία μέσα στην πόλη της Ξάνθης, μετά τα πρώτα 27 παιδιά, όπου εντάχθηκαν ήδη από τον Ιανουάριο του 2019.

Ο Σύλλογος μας, αφού ζήτησε την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης για τόσα εκατοντάδες παιδιά που μένουν εκτός εκπαίδευσης,  έπειτα συνεργάστηκε με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, τη Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Ξάνθης και τις διευθύντριες του 15ου Νηπιαγωγείου, 15ου και 20ου Δημοτικού Ξάνθης. 

Αφού ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές και αιτήσεις μεταγραφών, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες και επαφές με την υπεύθυνη μεταφορών στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Ξάνθης και την προϊσταμένη του τμήματος Δια Βίου Μάθησης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, για να τεκμηριωθεί το σχολικό λεωφορείο. 

Εμείς ευελπιστούμε, πέρα από τα πρώτα παιδιά, τα οποία ήδη ενημερώθηκαν σε ποια σχολεία θα φοιτήσουν από τη νέα σχολική χρονιά 2019 – 2020, ότι οι ενέργειες θα συνεχιστούν μέχρι να ενταχθούν και τα 3.000 παιδιά του οικισμού μας.

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς και τις Υπηρεσίες που συνεργάστηκαν με τον Σύλλογο μας. Ο Σύλλογος θα επανέλθει από τον Σεπτέμβριο, για να συνεχίσει το έργο του και την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την κοινωνική ένταξη των παιδιών μας.

Ελπίζουμε όλα τα παιδιά και οι γονείς να περάσετε ένα όμορφο καλοκαίρι !

                                                                                                           Με εκτίμηση,

Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Δροσερού Ξάνθης

«Η ΕΛΠΙΔΑ»

                                                                                               Σουλεϊμάν Σαμπιχά