Ανακοίνωση για την απαγόρευση μετακινήσεων

  • από

Ο Σύλλογος μας σήμερα ανακοίνωσε προς τους κατοίκους τα μέτρα που θα πρέπει να ακολουθήσουν και πως θα μπορούν να βγουν για τις απαραίτητες μετακινήσεις. Μαζί με τις ανακοινώσεις, ο Σύλλογος μοίρασε και έντυπες κενές δηλώσεις μετακινήσεων.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ  ΔΡΟΣΕΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

«Η ΕΛΠΙΔΑ»

_____________________________________________________________________________

        Αριθ. Πρωτοκόλλου: 714

23 Μαρτίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος μας, μετά την απόφαση του Πρωθυπουργού για απαγόρευση της κυκλοφορίας και την επικοινωνία που είχαμε σήμερα με τον Διευθυντή της Αστυνομίας Ξάνθης, κ. Πασχάλη Γιώρη, όπου μας ζητήθηκε συνεργασία, ζητάμε από τους κατοίκους να σταματήσουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να μείνουν σπίτι, τουλάχιστον για τις επόμενες 15 μέρες.

Όλοι μας, από εδώ και πέρα θα επιτρέπεται να κυκλοφορήσουμε μόνο για τους παρακάτω λόγους, έχοντας όμως μαζί μας την ειδική υπεύθυνη δήλωση και την ταυτότητα/διαβατήριο:

Βεβαίωση τύπου Β . 6 λόγοι :

1. φαρμακείο ή επίσκεψη σε γιατρό,

2. μετάβαση σε σούπερ μάρκετ,

3. τράπεζα

4. κίνηση για παροχή βοήθειας

5.μετάβαση σε τελετή,

6. σωματική άσκηση ή κίνηση με ζώο

Αν δεν έχουμε τη δήλωση μπορούμε να στείλουμε δωρεάν μήνυμα από το κινητό μας στο 13033 και γράφουμε 1-6 (ανάλογα με τον λόγο που βγαίνουμε έξω) ΚΕΝΟ ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας. Περιμένουμε να μας έρθει η απάντηση πριν βγούμε από το σπίτι.

Για τους εργαζομένους ισχύει η βεβαίωση τύπου Α. για εργαζόμενους συμπληρώνεται 1 φορά και είναι εφάπαξ στο forma.gov.gr ή συμπληρώνεται η υπεύθυνη δήλωση με τον εργοδότη.

O Σύλλογος επιπλέον, επικοινώνησε με τον Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γεώργιο Σταμάτη και με ανθρώπους της Κυβέρνησης, για την κρίσιμη κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι. Μετά τις συζητήσεις, αναμένουμε, όπως μας ενημέρωσαν, να ανακοινώσουν οι Δήμοι τον τρόπο με τον οποίο θα μοιράσουν τρόφιμα στους Ρομά σε όλη την Ελλάδα.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή απορία, επικοινωνήστε μαζί μας στο 6988536677. O Σύλλογος μας θα μοιράσει κενές δηλώσεις για την μετακίνηση πολιτών.

Με εκτίμηση,

Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Δροσερού Ξάνθης

«Η ΕΛΠΙΔΑ»

Σουλεϊμάν Σαμπιχά