Βραβείο Προσωπικότητας του Ευρωπαϊκού Roma Spirit

  • από

Βραβείο Προσωπικότητας του Ευρωπαϊκού Roma Spirit, 2016.

Η κα. Σαμπιχά Σουλεϊμάν είχε προταθεί στην κατηγορία «Προσωπικότητα του Ευρωπαϊκού Roma Spirit» για το βραβείο 2016 ERSA, που δίνεται από το Σύνδεσμο Πολιτισμού, Παιδείας και Επικοινωνίας (ACEC). H Πρόεδρος του συλλόγου επιλέχθηκε ανάμεσα από 65 υποψηφιότητες από 23 ευρωπαϊκές χώρες για τον τελικό γύρο του διαγωνισμού και βραβεύτηκε στην κατηγορία Προσωπικότητας.

Τα βραβεία “European Roma Spirit Award ” πραγματοποιούνται με την υποστήριξη των υπουργείων Εξωτερικών και Εργασίας της Σλοβακίας και δημιουργήθηκαν με στόχο να προαχθεί η κοινωνική συνοχή, η ανάπτυξη και ο διαπολιτισμικός διάλογος, προκειμένου να περιοριστούν κάθε είδους εκφράσεις μη ανοχής. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης παρουσιάζονται δράσεις, καλά παραδείγματα και προσωπικότητες που υποστηρίζουν την αφομοίωση των Ρομά στην Ευρώπη και που έχουν επιφέρει αποτελεσματικές και λειτουργικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες των Ρομά.

Η τελετή της βράβευσης πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτωβρίου το 2016 στην Μπρατισλάβα.

Η κα. Σουλεϊμάν Σαμπιχά στο European Roma Spirit Award παραλαμβάνει το βραβείο στην κατηγορία Προσωπικότητας (Μπρατισλάβα – Σλοβακία, Οκτώβριος 2016)