Δελτίου Τύπου για συνάντηση με τον Πρέσβη της Αυστραλίας κ. Griffin

  • από

03.05.2015 Δελτίου τύπου Συνάντηση με GRIFFIN

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση της Προέδρου του Συλλόγου Ρομά Γυναικών ΕΛΠΙΔΑ κας Σαμπιχά Σουλεϊμάν με τον πρέσβη της Αυστραλίας κ. Griffin

Συνάντηση γνωριμίας στην Κομοτηνή την Τρίτη 3 Ιουνίου 2015 με τον πρέσβη της Αυστραλίας σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Ουγγαρία κ. John Griffin, μετά από πρόσκλησή του, είχε η Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Ρομά Δροσερού Ξάνθης ΕΛΠΙΔΑ κ. Σουλεϊμάν Σαμπιχά.

Τα προβλήματα διακρίσεων που βιώνουν οι Ρομά σε διάφορες χώρες και οι προσπάθειες για την εφαρμογή της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κοινωνική ένταξη των Ρομά βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης. Ο κ. Grifin γνώστης της ευρωπαϊκής πραγματικότητας και υπέρμαχος των αξιών που πρεσβεύει η χώρα του για κοινωνική ένταξη και προάσπιση των δικαιωμάτων χωρίς διακρίσεις για όλους τους πολίτες, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται, από προσωπικότητες της Κοινότητας των Ρομά και πολιτικές κινήσεις στην Ευρώπη, για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους. Δήλωσε πως θα συμβάλλει στην ενίσχυση της δικτύωσης του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ για να είναι πιο αποτελεσματική η συγκρότηση ενός κινήματος ενάντια στις προκαταλήψεις, την έλλειψη ανεκτικότητας, τις διακρίσεις και τον κοινωνικό αποκλεισμό στην καθημερινή ζωή.

Η κα. Σαμπιχά τόνισε πως παρά τα κονδύλια που διαθέτει η Ε.Ε για την προώθηση πολιτικών και μέτρων ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα ορατά αποτελέσματα καθώς οι Ρομά στην Ευρώπη είναι περιθωριοποιημένοι και διαβιώνουν σε φτωχές κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες.