Δελτίο Τύπου για την δράση εμβολιασμού από “Αποστολή Άνθρωπος”

  • από

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 στον οικισμό του Δροσερού και συγκεκριμένα  στον χώρο του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ρομά Γυναικών Δροσερού – Ξάνθης «Η ΕΛΠΙΔΑ», η ΜΚΟ Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ με το πρόγραμμα «Εμβολιά-ζουμε: παιδιά ανασφάλιστα, όχι απροστάτευτα» ήταν και πάλι κοντά μας για να συμβάλλει και να προσφέρει το σημαντικό της έργο που κάνει στον τομέα της υγείας.

 Από νωρίς το πρωί  μέλη της ΜΚΟ Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ, μαζί με τον κ Γάντζο Πάτροκλο και σε συνεργασία με τις παιδιάτρους της Ξάνθης Δρ. Τσακίρη Αμαλία και την Δρ. Βλάχου Ιωάννα κατέφτασαν στον χώρο του Συλλόγου που διαμορφώθηκε κατάλληλα, έτσι ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες τόσο των ιατρών, όσο και των γονέων και παιδιών που περίμεναν στον χώρο αναμονής. Στις 9:30 το πρωί ξεκίνησαν να καταφτάνουν οι πρώτες μητέρες με τα παιδιά τους για να εξεταστούν και να εμβολιαστούν. Μέλη του Συλλόγου και πιο συγκεκριμένα η κοινωνική λειτουργός με τους εκπαιδευτικούς βοήθησαν στο γραμματειακό κομμάτι, με τη συμπλήρωση υπεύθυνων δηλώσεων ενώ οι διαμεσολαβήτριες του Συλλόγου κρατούσαν τη λίστα με τα ονόματα των παιδιών που ήρθαν, βοηθούσαν τους γιατρούς και τους γονείς με τα παιδιά και ήταν υπεύθυνες να παραμένει ο χώρος καθαρός.

Από τις 9:30πμ έως τις 14:00μμ και από τις 16:30μμ έως τις 19:00μμ, 113 παιδιά εξετάστηκαν, 95 εμβολιάστηκαν με 162 εμβόλια. Για ακόμη μία φορά η απήχηση ήταν μεγάλη από την πλευρά των κατοίκων του οικισμού. Πλέον η παρουσία των γιατρών για τους κατοίκους είναι συνηθισμένη και το κλίμα εγκάρδιο καθώς το επόμενο μας ραντεβού ανανεώθηκε για τον Μάρτιο του 2017 που θα είναι ξανά κοντά μας για να προσφέρουν την σημαντική τους δράση και το υπέροχο έργο τους σε αυτά τα παιδιά που ζουν καθημερινά σε κατάσταση ανέχειας και οικονομικής εξαθλίωσης. Η ομάδα αυτή είναι μία Ελπίδα και μία ανάσα για εμάς.

Για ακόμη μία φορά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Κα Υπατία Δούση – Αναγνωστοπούλου επικεφαλής της οργάνωσης Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ, την ομάδα της κας Βίκυς Κουτσογιαννοπούλου και κας Γιούλης Παπανικολάου στην διοίκηση και την παιδίατρο κα Έρη Κουτσουνάκη, τις Παιδιάτρους κα Τσακίρη Αμαλία και κα Βλάχου Ιωάννα, τον κ. Γάντζο Πάτροκλο για το ιατρικό υλικό (αναλώσιμα εμβολιασμού: βαμβάκι, οινόπνευμα κτλ) που μας πρόσφερε  για ακόμα μία φορά αλλά κυρίως και για την φιλανθρωπική του δράση και την παρουσία του στον Σύλλογο μας και ανυπομονούμε την επόμενη μας συνάντηση σε 2 μήνες.

Επιπλέον, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ», ευχαριστεί θερμά όλες τις μητέρες που με το πέρασμα των χρόνων υπάρχει από την μεριά τους ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση και ενδιαφέρον στο κομμάτι Υγείας και Παιδείας.