Δελτίο Τύπου για την επιτυχία της Αλή Ογλου Βισδάν

  • από

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ  ΔΡΟΣΕΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

«Η ΕΛΠΙΔΑ»

Αριθ. Πρωτοκόλλου:504

09/09/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Ρομά Δροσερού Ξάνθης «Η ΕΛΠΙΔΑ» συγχαίρει θερμά την Αλή Ογλού Βιζδάν, ένα κορίτσι που είναι η πρώτη μαθήτρια από το Δροσερό που πέρασε σε ΑΕΙ. Πρόκειται για μια πραγματική επιτυχία που πρέπει να παραδειγματίσει όλα τα παιδιά του οικισμού και αξίζει να σημειωθεί ότι η Βιζδάν ήταν από μικρή ηλικία ενταγμένη στη δημιουργική απασχόληση παιδιών προσχολικής ηλικίας  του συλλόγου μας και πήρε βάσεις που την βοήθησαν να ενταχθεί από την αρχή σωστά στο εκπαιδευτικό σύστημα. Επίσης, παράγοντας που συνετέλεσε στην επιτυχία της ήταν το ότι η Βιζδάν είχε δυνατότητες και ευκαιρίες που της δόθηκαν από τη φοίτηση της σε σχολεία εκτός του οικισμού.

Η οικογένεια της Βιζδάν και ιδίως ο πατέρας της, ένας εκπαιδευτικός πρότυπο για τον οικισμό και τα παιδιά του, συνεργάστηκε πολλές φορές με τον συλλόγό μας, σε όλα σχεδόν τα χρόνια λειτουργίας του, σε προγράμματα και μαθήματα που υλοποιήθηκαν με Δωρεές, όπως αυτή του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και έτσι μεταλαμπαδεύτηκε η αξία και η σημασία της μάθησης και στη Βιζδάν, ευχόμαστε και στις αδερφές τις.

Ατενίζοντας το μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία, σκεπτόμενοι ότι θα έπρεπε να πολλαπλασιαστεί το παράδειγμα της Βιζδάν στον οικισμό του Δροσερού, ζητάμε να έχουν όλα τα παιδιά του οικισμού την ευκαιρία να ενταχθούν στην εκπαίδευση και τονίζουμε ότι θα είμαστε δίπλα στη Βιζδάν για να την βοηθήσουμε, όπως αντίστοιχα αρωγός ήταν ο σύλλογος και στη πανεπιστημιακή φοίτηση του πατέρα της, και όπως θα λειτουργεί βοηθητικά και σε κάθε άλλο πρωτοπόρο βήμα για το καλό του οικισμού. Επιπλέον, ο σύλλογος «Η ΕΛΠΙΔΑ» θέλει να ευχαριστήσει και όλους τους εκπαιδευτικούς που πρόσφεραν εθελοντικά τη βοήθειά τους στη Βιζδάν, προκειμένου να βοηθηθεί και να συνεχίσει τη σχολική της φοίτηση σε σχολεία της Ξάνθης, γεγονός που συνετέλεσε στην επιτυχία της.