Δελτίο Τύπου για τη δεξίωση του Αμερικανού Πρέσβη για την 4η Ιουλίου

  • από

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ  ΔΡΟΣΕΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

«Η ΕΛΠΙΔΑ»

______________________________________________________________________________

Αριθ. Πρωτοκόλλου: 638

18 Ιουλίου 2019

Δελτίο τύπου

Στις  3 Ιουλίου 2019 εορτάστηκε στην κατοικία του Αμερικανού Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ στην Ελλάδα, η 243η επέτειος της 4ης Ιουλίου, Ημέρας Ανεξαρτησίας των Η.Π.Α. Το «παρών» στη δεξίωση έδωσε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Ρομά Δροσερού Ξάνθης «Η ΕΛΠΙΔΑ», κα. Σαμπιχά Σουλεϊμάν.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν προσωπικότητες του πολιτικού, διπλωματικού, στρατιωτικού, επιχειρηματικού, ακαδημαϊκού και καλλιτεχνικού κόσμου της χώρας μας. Από τη νέα κυβέρνηση της ΝΔ παρέστησαν ο αντιπρόεδρος της Άδωνις Γεωργιάδης, ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Μάκης Βορίδης, ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού του κόμματος, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα θέματα που άπτονται του Συντάγματος, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Την πρώην κυβέρνηση του Σύριζα εκπροσώπησαν στον εορτασμό οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου και ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Βαγγέλης Καλπαδάκης. Από το ΚΙΝΑΛ συμμετείχε ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης. Ακόμη, στον κήπο της αμερικανικής πρεσβευτικής κατοικίας μεταξύ άλλων βρέθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο επιχειρηματίας Βαρδής Βαρδινογιάννης με τη σύζυγό του, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, όπως και η ηγεσία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Επίσης το παρών έδωσαν οι πρόεδροι του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών Βασίλης Αποστολόπουλος και του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νίκος Μπακατσέλος.

Ευχαριστούμε πολύ την Αμερικάνικη Πρεσβεία για τιμή με την πρόσκληση της να παρευρεθούμε στη δεξίωση και την ευκαιρία που μας έδωσε με αρκετούς από τους παραπάνω προσκεκλημένους να ανταλλάξουμε απόψεις για τα θέματα των Ρομά στο Δροσερό αλλά και πανελλαδικά. 

Η κα. Σαμπιχά Σουλεϊμάν στη δεξίωση