Δελτίο Τύπου: Επίσκεψη της ομάδας του SolidarityNow στο Σύλλογό μας

  • από

Τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Γυναικών ΡΟΜ Δροσερού Ξάνθης <<Η ΕΛΠΙΔΑ>> επισκέφθηκε η ομάδα του SolidarityNow, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας <<Αμαρό Μαγκιπέ>>.

H επίσκεψη διήρκησε τρεις ημέρες, από τις 20 έως τις 22 Μαρτίου, στις οποίες γυναίκες όλων των ηλικιών συμμετείχαν σε ομάδες στις δράσεις που αφορούσαν την ενημέρωση σχετικά με τη γυναικεία υγεία, την πρόληψη, την αυτοεξέταση μαστού, τον τοκετό καθώς και τον οικογενειακό προγραμματισμό.

Οι συμμετέχουσες ένιωσα να αναπτύσσονται σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο μέσω των ομαδικών αυτών δράσεων και αισθάνθηκαν ακόμη την άνεση να ανταλλάξουν προσωπικές ιστορίες και βιώματα.

Η Δράση υλοποιείται από το SolidarityNow σε συνεργασία με τον Faros Tou Kosmou & τον Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Δροσερού Ξάνθης ” Η Ελπίδα “ στον οικισμό του Πέλεκα στην Κατερίνη, στον Δενδροπόταμο και στον Δήμο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη και στο Δροσερό Ξάνθης.

Η Δράση «Αμαρό Μαγκιπέ: Δράσεις για την Ενδυνάμωση Γυναικών και Νέων Ρομά» υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου Μικρό Σχέδιο Επιχορήγησης 1 «Ενδυνάμωση των Γυναικών και των Νέων Ρομά» του Προγράμματος «Κοινωνική Ένταξη και Ενδυνάμωση των Ρομά» και επιχορηγείται από τα EEA Grants Greece (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου 2014-2021).

Αρ.-Πρωτ.-1027