ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και καταπολέμησης Φτώχειας, κ. Γεώργιου Σταμάτη

  • από

Στις 13 Δεκεμβρίου 2021 ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και καταπολέμησης φτώχειας, κ. Γεώργιος Σταμάτης πραγματοποίησε μαζί με τη συνεργάτιδα του, κ. Ελευθερία Κουμαλάτσου επίσκεψη στον χώρο του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Ρομά Δροσερού Ξάνθης «Η ΕΛΠΙΔΑ» και συνομίλησε με την πρόεδρο, κ. Σουλεϊμάν Σαμπιχά.

Η πρόεδρος ενημέρωσε τον κ. Γ. Σταμάτη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης αυτά τα δύο χρόνια της πανδημίας ενώ παράλληλα επισήμανε τα γενικότερα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν στον οικισμό. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος σχετικά με την αντιμετώπιση των κατοίκων του Δροσερού από φορείς  της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και την ύπαρξη πραγματικής εκπροσώπησης των Ρομά πανελλαδικά. Επιπλέον επισημάνθηκε η άμεση ανάγκη επίσημης και έγκυρης απογραφής πληθυσμού και κτιρίων στο Δροσερό.

Τέλος, η πρόεδρος ενημερώθηκε για τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα με σκοπό την ενδυνάμωση των νέων και των γυναικών Ρομά αλλά και για την «Εθνική Στρατηγική και Σχέδιο Δράσης για την κοινωνική ένταξη των Ρομά, 2021-2030».

891 δελτιο τυπου

https://www.xronos.gr/epikairotita/o-genikos-grammateas-koinonikis-allileggyis-episkefthike-ston-syllogo-gynaikon-droseroy