«Κίνηση Πολιτών για μια Ανοιχτή Κοινωνία»

  • από

Βραβείο από την «Κίνηση Πολιτών για μια Ανοιχτή Κοινωνία», το 2007.

Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007, o Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ρομά Γυναικών Δροσερού «Η Ελπίδα» βραβεύτηκε μαζί με άλλους έξι συλλόγους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) από την «Κίνηση Πολιτών για μια Ανοιχτή Κοινωνία» και το «Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού» για το έργο και την εθελοντική προσφορά του. Παρών στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο κτήριο της Παλιάς Βουλής ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος και παρέδωσε τα βραβεία στους βραβευθέντες. Εκ μέρους του Συλλόγου «Η Ελπίδα», το βραβείο παρέλαβε η Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Σαμπιχά Σουλεϊμάν ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης τα μέλη του Συλλόγου κα. Εσμά Γιασάρ Ογλού και κα. Γκιουλσιέ Ρασμαδάν Ογλού.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η Πρόεδρος της «Ελπίδας» μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:  «Είναι η πρώτη φορά που εμείς, οι γυναίκες του Δροσερού, γιορτάζουμε μαζί με σας, τον κόσμο των πολιτικών, των πλουσίων, των μορφωμένων, την ύπαρξη του συλλόγου μας, με τα ρακλιά, τα τζουβλιά, τα γκατσέ», ενώ μιλώντας στη συνέχεια για τους αγώνες και τις διεκδικήσεις της «Ελπίδας» δήλωσε τα εξής: «Μέσα από το Σύλλογό μας αγωνιζόμαστε ανάμεσα στα άλλα για την επίτευξη στενότερης  συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της κοινότητά μας, την ισότιμη ένταξη του πληθυσμού στην κοινωνία της Ξάνθης, τη βελτίωση του βιοτικού και μαθησιακού επιπέδου του πληθυσμού μας με έμφαση στις γυναίκες και στα παιδιά. Ιδιαίτερα όσον αφορά σ’ αυτό το τελευταίο, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ανέγερση ενός ακόμη σχολείου στο Δροσερό δεν κρίνεται απλά αναγκαία, αλλά και επιβεβλημένη. γι’ αυτό και το διεκδικούμε από την ελληνική πολιτεία: τα παιδιά μας είναι και δικά σας παιδιά».

Το 2007 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας παρέδωσε το βραβείο στην Πρόεδρο του Συλλόγου κα Σαμπιχά Σουλεϊμάν