Αίτημα για καταγραφή οικισμού

  • από

Ο Σύλλογος απευθύνεται στο Δήμαρχο Ξάνθης και στο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή την αναστάτωση που προκλήθηκε προσφάτως σχετικά με τον αριθμό των κατοίκων που διαμένουν στον οικισμό του Δροσερού Ξάνθης. Αιτείται να διενεργηθεί από τον Δήμο μία επίσημη καταγραφή του πληθυσμού μας.
Στη διαδικασία της καταγραφής προτείνουμε να γίνει διαχωρισμός και να προσδιοριστεί πόσοι είναι δημότες και πόσοι είναι απλά κάτοικοι και να συμπεριληφθούν και τα παιδιά όλων των ηλικιών.

Η Απάντηση που λάβαμε από το Υπουργείο Εσωτερικών:

Και η απάντηση που λάβαμε από τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας:

Αξιότιμη κυρία Σουλεϊμάν,

Σχετικά με την πρόταση σας για τη διενέργεια επίσημης καταγραφής του πληθυσμού στον οικισμό Δροσερό, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ως Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, έχουμε διαπιστώσει την ανάγκη επικαιροποίησης της υφιστάμενης χαρτογράφησης των οικισμών/καταυλισμών Ρομά στη χώρα μας. Για το λόγο αυτό ανάμεσα στις άμεσες προτεραιότητές μας είναι η ανάπτυξη της κατάλληλης μεθοδολογίας για τη διεξαγωγή καταγραφής/αποτύπωσης των οικισμών/καταυλισμών Ρομά, όχι μόνο με ποσοτικά δεδομένα αλλά και με ποιοτικά, σε εθνικό επίπεδο. Την παρούσα περίοδο, διερευνούμε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να διεξαχθεί με αξιοπιστία και εγκυρότητα μια τέτοια έρευνα.

Η συμβολή σας στο δύσκολο αυτό εγχείρημα στην περιοχή του Δροσερού θα λειτουργήσει θετικά για την συλλογή αξιόπιστων και έγκυρων δεδομένων.

Με εκτίμηση,

Γραφείο Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας

Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

Σολωμού 60, 104 32, Αθήνα