Δελτίο τύπου για το βραβείο Roma_Spirit

10.10.2016 Δελτίο τύπου Roma_spirit – Μπρατισλάβα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κα. ΣΑΜΠΙΧΑ ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2016 ΣΕ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Δροσερού  Ξάνθης «Η ΕΛΠΙΔΑ», κα. Σαμπιχά Σουλεϊμάν, κέρδισε για πρώτη φορά και ως μοναδική αντιπρόσωπος της Ελλάδας, το βραβείο στην κατηγορία ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ του “EUROPEAN ROMA SPIRIT AWARD 2016”, το οποίο διεξάχθηκε για πρώτη φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτωβρίου, 2016 στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας. Ανάμεσα σε 65 συμμετοχές από 23 ευρωπαϊκές χώρες εντυπωσίασε η κα. Σαμπιχά Σουλεϊμάν τόσο την κριτική επιτροπή όσο και το κοινό με τις δράσεις, τις πρωτοβουλίες και την αφοσίωσή της στα θέματα των Ρομά τα τελευταία δέκα χρόνια.

Ο κύριος στόχος του “European Roma Spirit Award” (Ευρωπαϊκό Βραβείο «Πνεύματος» Ρομά) είναι η δημόσια αναγνώριση και παρουσίαση των δραστηριοτήτων που προωθούν την ενσωμάτωση των Ρομά και παρέχουν αποτελέσματα και λύσεις για τα προβλήματα της κοινότητας των Ρομά.

Εντυπωσιασμένη έμεινε και η παρουσιάστρια της τελετής βράβευσης, κα. Έμμα Σμετάνα, η οποία όχι μόνο συγχάρηκε την κα. Σαμπιχά για το βραβείο, αλλά την ευχαρίστησε θερμά για την τιμή να ανέβει στη σκηνή, διότι δεν της αρέσουν τα φώτα της δημοσιότητας και εξέφρασε τον θαυμασμό προς το πρόσωπο της.

Εντυπωσιασμένα από την προσωπικότητα της χρονιάς έμειναν και τα ΜΜΕ, τα οποία έσπευσαν μετά το πέρας της τελετής να πάρουν συνεντεύξεις από την κα. Σαμπιχά Σουλεϊμάν, η οποία δέχτηκε θερμά συγχαρητήρια και από τους διοργανωτές, εκπροσώπους και τα στελέχη των οργανισμών που παραβρέθηκαν στην δεξίωση που ακολούθησε.