Υπόλοιπα

Υπόλοιπα

  • All
  • Αλληλογραφία
  • Ανακοινώσεις
  • Ευχαριστήρια
  • Νέα
  • Ξένη Αλληλογραφία
  • Υπόλοιπα
  • Υπόλοιπα Εισερχόμενα
  • Υπόλοιπα Εξερχόμενα

Ευχαριστήριο προς τον κ. Ιωάννη Παπαχρόνη, Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης <<Η ΑΓΑΠΗ>>

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Ρομά Δροσερού Ξάνθης «Η ΕΛΠΙΔΑ» εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στον κύριο Ιωάννη Παπαχρόνη για την άμεση ανταπόκριση του στη δυσκολία που έτυχε στον οικισμό μας, με την παροχή φιαλών αίματος. Κύριε Παπαχρόνη, για άλλη μια φορά σας ευχαριστούμε εγκάρδια και είμαστε πολύ ευγνώμονες για την σημαντική βοήθειά σας στην… Περισσότερα »Ευχαριστήριο προς τον κ. Ιωάννη Παπαχρόνη, Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης <<Η ΑΓΑΠΗ>>

Ευχαριστήριο προς τον Πρόεδρο της Διαχειριστικής Επιτροπής Βακουφικής Περιουσίας της Ξάνθης. κ. Καράνταη Χαλήλ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών ΡΟΜ  Δροσερού Ξάνθης ‘’Η ΕΛΠΙΔΑ’’ ευχαριστεί τον Πρόεδρο της Διαχειριστικής Επιτροπής Βακουφικής Περιουσίας της Ξάνθης κ. Χαλήλ Καράνταη ο οποίος ανέλαβε αφιλοκερδώς τη μεταφορά της θανούσης Δεμίρογλου Χανηφέ  από την Αθήνα στην Ξάνθη, Δροσερού καθώς επίσης και τον ιμάμη κ. Φαχρή Ραήμ που επιμελήθηκε επίσης αφιλοκερδώς όλη την τελετή… Περισσότερα »Ευχαριστήριο προς τον Πρόεδρο της Διαχειριστικής Επιτροπής Βακουφικής Περιουσίας της Ξάνθης. κ. Καράνταη Χαλήλ

Αίτημα προς τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, κ. Άκη Σκέρτσο

Συνάντηση πραγματοποιήσε στις 3 Αυγούστου 2020, η Πρόεδρος του Συλλόγου μας με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, κ. Άκη Σκέρτσο. Του παραδόθηκε η επιστολή με αρ. πρωτ. 752, στην οποία αναφέρονται τα σημαντικότερα προβλήματα του οικισμού μας και των Ρομά πανελλαδικά.

Αίτημα για καταγραφή οικισμού

Ο Σύλλογος απευθύνεται στο Δήμαρχο Ξάνθης και στο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή την αναστάτωση που προκλήθηκε προσφάτως σχετικά με τον αριθμό των κατοίκων που διαμένουν στον οικισμό του Δροσερού Ξάνθης. Αιτείται να διενεργηθεί από τον Δήμο μία επίσημη καταγραφή του πληθυσμού μας.Στη διαδικασία της καταγραφής προτείνουμε να γίνει διαχωρισμός και να προσδιοριστεί πόσοι είναι δημότες… Περισσότερα »Αίτημα για καταγραφή οικισμού

Επιστολή προς τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης

Στις 9.6.2020, και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η πρόεδρος του Συλλόγου μας με τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, κ. Ευφραιμίδη Νικόλαο, ο Σύλλογος μας προωθεί την επιστολή που παρέδωσε στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Επιστολή προς την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στις 28.5.2020, συνάντηση πραγματοποίηση η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με γυναίκες της τοπικής κοινωνίας της Ξάνθης. Παρούσα, η Πρόεδρος του Συλλόγου μας, κα. Σαμπιχά Σουλεϊμάν, η οποία παρέδωσε την παρακάτω επιστολή με αρ. πρωτ. 730. Στόχος της επιστολής, να παραθέσουμε εν συντομία τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και για τα οποία δε έχει εξευρεθεί λύση… Περισσότερα »Επιστολή προς την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Αίτημα προς Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων

Για την ανάγκη τροφίμων του οικισμού μας την κρίσιμη περίοδο της έξαρσης του COVID – 19, ενημερώνει ο Σύλλογος μας τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Χαρδαλιά.

Ευχαριστήρια επιστολή προς ΚΕΔΕ και αλυσίδα καταστημάτων ΜyMarket – Metro

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Ρομά Δροσερού Ξάνθης «Η ΕΛΠΙΔΑ», το ΔΣ και η Πρόεδρος, μαζί με τα μέλη θέλουν ευχαριστήσουν τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Παπαστεργίου Δημήτρη και τον Γεν. Διευθυντή της ΚΕΔΕ, κ. Καραγιάννη, κ. για την άμεση ανταπόκριση τους στην ανάγκη του οικισμού μας για τρόφιμα και είδη υγιεινής. Και την αλυσίδα… Περισσότερα »Ευχαριστήρια επιστολή προς ΚΕΔΕ και αλυσίδα καταστημάτων ΜyMarket – Metro

Αναζήτηση χορηγίας βρεφικών τροφών

Ο Σύλλογος μας, την περίοδο της καραντίνας και της έξαρσης του COVID-19, στέλνει σε αρμόδιους για να ενημερώσει για την ανάγκη διανομής βρεφικών τροφών. “Αυτή η πολύ κρίσιμη περίοδος που διανύουμε όλοι μας, έχει δυστυχώς αντίκτυπο και πάνω στα παιδιά μας. Οι γονείς, αδυνατούν πλέον χωρίς κάποιο εισόδημα να αγοράσουν τις ειδικές βρεφικές τροφές ή… Περισσότερα »Αναζήτηση χορηγίας βρεφικών τροφών

Επιστολή προς Γ.Γ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Σταμάτη Γεώργιο

Στα πλαίσια της προγραμματισμένης επικοινωνία με εκπροσώπους Ρομά από όλη την Ελλάδα και τον Γ.Γ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Σταμάτη Γεώργιο, στις 16.4.2020, ο σύλλογος στέλνει επιστολή και παραθέτει γραπτώς μερικά προβλήματα του οικισμούς, τα οποία είτε σε ίδιο βαθμό είτε περισσότερο ή λιγότερο αφορά και άλλους οικισμούς της Ελλάδας. Επιστολή από… Περισσότερα »Επιστολή προς Γ.Γ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Σταμάτη Γεώργιο

Επιστολή προς Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης,

Ο Σύλλογος μας, στα πλαίσια ενημέρωσης των αρμόδιων για τις ανάγκες των κατοίκων στην περίοδο της καραντίνας και της έξαρσης του ιού COVID-19 στέλνει αίτημα προς τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, κ. Καρά Οσμάν Χασάν Λεβέντ.

Επιστολή προς την Εισαγγελία Ξάνθης

Μετά την απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Τ.Α. και Αναπτυξιακής Πολιτικής με την οποία καθορίζεται ότι στον Δήμο Ξάνθης χορηγείται το ποσό των 50.000 €,«για προμήθειες υλικού καθώς και λοιπών υπηρεσιών συναφών με την αντιμετώπιση της κατεπείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης για την λήψη μέτρων αποφυγής και διάδοσης του κορονοϊού COVIC-19, σε οικισμούς και καταυλισμούς Ρομά»,… Περισσότερα »Επιστολή προς την Εισαγγελία Ξάνθης

Επιστολή προς Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Στις 17.2.2020, ο Σύλλογος μας στέλνει επιστολή προς την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα. Δόμνα Μιχαηλίδου και την προσκαλεί στον χώρο του Συλλόγου μας.

Επίσκεψη του Γ.Γ. Καταπολέμησης της Φτώχειας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Στα πλαίσια της επίσκεψης του Γ.Γ. Καταπολέμησης της Φτώχειας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γεώργιου Σταμάτη, στον σύλλογο μας, αποστείλαμε διευκρινιστικό για τον καλύτερο προγραμματισμό.

Επιστολή σχετικά με το πρόγραμμα JustRom

Επιστολή στέλνει ο Σύλλογος μας στις 7.2.2020 στον υπεύθυνο του προγράμματος JustRom, κ. Michele Bergdoll, για να τον ενημερώσει πως στην Κομοτηνή υπάρχουν Ρομά που έχουν περισσότερη ανάγκη από νομική βοήθεια – συμβουλή, όπως αυτή που προσφέρει το εν λόγω πρόγραμμα.

Πρόσκληση στην ομάδα του Active Citizens Fund

Στα πλαίσια του Active Citizens Fund Roadshow II η ομάδα επισκέφθηκε την Ξάνθη στις 29 και 30 Ιανουαρίου 2020. Ο Σύλλογος μας, αποφάσισε να προσκαλέσει την ομάδα στο χώρο του Συλλόγου για να γνωρίσουν τις δράσεις μας και για μία ξενάγηση στον οικισμό μας.

Αίτημα προς τον Δήμαρχο Ξάνθης

Στη συνάντηση, που πραγματοποίησε στις 15.1.2020, η Πρόεδρος του Συλλόγου μας, κα. Σαμπιχά Σουλεϊμάν με τον Δήμαρχο Ξάνθης, κ. Εμμανούηλ Τσέπελη, παρέδωσε τη παρακάτω επιστολή για να παραθέσει τα πολύ σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οικισμός μας και να ζητήσει τις δικές του ενέργειες ως αρμόδιος.

Ευχαριστήριο προς Όμιλο Πλαστικά Θράκης και Κοινωνικό Κέντρο “Σταύρος Χαλιορής”

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Ρομά Δροσερού Ξάνθης «Η ΕΛΠΙΔΑ», τα μέλη, το ΔΣ και η Πρόεδρος, ευχαριστούν ιδιαιτέρως τον Όμιλο Πλαστικά Θράκης και το Κοινωνικό Κέντρο Σταύρος Χαλιορής, για τη δωρεά 1.080 χειρουργικών μασκών προς τον Σύλλογο μας. Οι μάσκες θα αξιοποιηθούν από τα μέλη του Συλλόγου μας, από τα παιδιά που έρχονται στις… Περισσότερα »Ευχαριστήριο προς Όμιλο Πλαστικά Θράκης και Κοινωνικό Κέντρο “Σταύρος Χαλιορής”

Επιστολή προς εφημερίδα “Ο Μαχητής”.

Στις 26.4.2020, ο Σύλλογος μας στέλνει επιστολή προς την εφημερίδα “Ο Μαχητής”, υπόψιν του κ. Παπαδόπουλου, θέλοντας να διευκρινίσει τον αριθμό του πληθυσμού του οικισμού μας.

Ευχαριστήριο προς τον κ. Ιρφάν Ουζούν

Ο Σύλλογος μας, τα μέλη και το ΔΣ, θέλουν να ευχαριστήσουν τον κ. Ιρφάν Ουζούν, πρώην μέλος του συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, για τα ρούχα που δώρισε στο Σύλλογο μας τον Δεκέμβριο του 2019, για να μοιραστούν σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

Επαφή με την κα. Βαρδινογιάννη

Ο Σύλλογος μας, το 2018 – 2019, έκανε ότι μπορούσε για να καταφέρει να τεκμηριωθεί το σχολικό λεωφορείο, για τα 100 παιδιά τα οποία εγγράφηκαν σε σχολεία δημόσια μέσα στην πόλη της Ξάνθης. Ωστόσο, στο ένα σχολικό λεωφορείο δε χωρούν όλα τα παιδιά. Για αυτό το λόγο, ο Σύλλογος έκανε διάφορες επαφές, για μια προσωρινή… Περισσότερα »Επαφή με την κα. Βαρδινογιάννη

Επικοινωνία με τον Πρέσβη της Αυστραλίας

Το 2015, μετά την “Ζωντανή Βιβλιοθήκη” που παρουσίασαν μαθητές του οικισμού μας στην Αθήνα και ο Πρέσβης της Αυστραλίας φιλοξένησε στο σπίτι του μαζί με τους συνοδούς, κράτησε επαφή με τον Σύλλογο μας.

Επικοινωνία με την Saska Jovanovic

To 2019, ο Σύλλογος μας έρχεται σε επαφή με την Saska Jovanovic, πρόεδρος του οργανισμού Γυναικών Ρομά της Ιταλίας (ROWNI), και τις στέλνει μια ενημέρωση για την κατάσταση και τα προβλήματα του οικισμού μας.

Επιστολή στην FUEN

To 2019, o Σύλλογος μας, έρχεται σε επαφή με τη Federal Union of European Nationalities, θέλοντας να μάθει πληροφορίες για το τρόπο εγγραφής ως μέλος.

Επικοινωνία με Αurora Ailincai

To 2019, o Σύλλογος μας έρχεται σε επαφή με την κα. Aurora Ailincai, θέλοντας να την ενημερώσει για τον σύλλογος μας και τον οικισμό του Δροσερού.

«2ο Διεθνές Συνέδριο Γυναικών Ρομά» στην Βαρκελώνη Ισπανίας

Στις 23 -24 Μαρτίου 2018 ο Σύλλογος μας συμμετείχε στο «2ο Διεθνές Συνέδριο Γυναικών Ρομά» στην Βαρκελώνη Ισπανίας.

Συνάντηση με τον οργανισμό ODIHR στην Αθήνα

Το 2017, ο Σύλλογος μας απαντάει θετικά στην πρόσκληση του ODIHR (οργανισμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα) για την συνάντηση στην Αθήνα στις 26-28/6/2017

Επιστολή προς την EBRD

To 2017, o Σύλλογος μας στέλνει επιστολή προς την European Bank of reconstruction and development, για να εξηγήσει την αδυναμία να δώσει το παρών ο Σύλλογος στο συνέδριο στην Κύπρο, εξαιτίας των capital controls, που βίωνε τότε η χώρα μας.

Επιστολή για το Συνέδριο στη Σλοβενία 2017

Το 2017, ο Σύλλογος μας στέλνει στον οργανισμό European Roma Union, για την αδυναμία παρουσίας στο Συνέδριο στη Σλοβενία, ωστόσο προτίθεται να στείλει όποια πληροφορία χρειαστεί εκ μέρους του οικισμού και της Ελλάδας.

Αλληλογραφία με το ERIO

o Σύλλογος μας, στα πλαίσια συνεργασίας με το European Roma Information Office: ERIO, ανταλλάζει απόψεις και στέλνει πληροφορίες για τους Ρομά στην Ελλάδα και καταστάσεις που βιώνουν στην καθημερινότητα τους.

Πρόσκληση στην κα. Mojgan Zargan

To 2015, ο Σύλλογος μας απευθύνθηκε στην κα. Mojgan Zargan, η οποία ασχολείται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την καλεί στον οικισμό μας. Η ίδια αποδέχεται την πρόσκληση και μαζί με άτομα από την Ευρώπη έρχονται στον οικισμό και συνεργάζονται με το Σύλλογο για τα δικαιώματα των Ρομά.

Ευχαριστήριο για στολισμό πλατείας

Ο Σύλλογος μας, θέλει να ευχαριστήσει το Δήμο Ξάνθης, όπου φέτος για πρώτη φορά στον οικισμό μας, που υφίσταται εδώ και 100 χρόνια, στόλισε τα δεντράκια στην κεντρική μας πλατεία. Ελπίδα μας, αυτή τη χρονιά που έρχεται, ο Δήμος μας να μεριμνήσει για τα έργα υποδομών – και όχι μόνο – που λείπουν από τον… Περισσότερα »Ευχαριστήριο για στολισμό πλατείας

Επικοινωνία με τον κ. Simon Quaschning

To 2016, ο Σύλλογος μας επικοινωνεί με τον κ. Simon Quaschning, ζητώντας του πληροφορίες για πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την ιατρική φροντίδα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Και η συνέχεια της επικοινωνίας:

Δημιουργία θεσμικού οργάνου για τους Ρομά

Το 2015, ο Σύλλογος μας έρχεται σε επαφή με οργανισμούς και φορείς του εξωτερικού, θέλοντας να τους ενημερώσει για την προσπάθεια της “Ελπίδας”, να δημιουργήσει ένα θεσμικό όργανο στην ελληνική Κυβέρνηση αποκλειστικά για τους Ρομά. Η παρακάτω επιστολή στάλθηκε:

Πρόσκληση για Εντερλέζι

Πρόσκληση, που έστειλε ο Σύλλογος μας για την γιορτή του Εντερλέζι που οργάνωσε στις 6.5.2009.

Πρόσκληση για 235 χρόνια από την Αμερικανική διακήρυξη

Πρόσκληση από την Πρεσβεία της Ολλανδίας

Πρόσκληση από την Πρεσβεία Ολλανδίας, για την ημέρα του Βασιλιά “King’s day”, στις 18.4.2019.

Πρόσκληση για Παγκόσμια ημέρα Ρομά

Πρόσκληση για δεξίωση την ημέρα των Ρομά, στις 8 Απριλίου το 2008, στο Αμερικάνικο Προξενείο.

Πρόσκληση από το Αμερικάνικο Προξενείο

Πρόσκληση στις 17.9.2009, σε Iftaar Dinner, στο αμερικάνικο Προξενείο Θεσσαλονίκης.

Πρόσκληση από το Αμερικάνικο Προξενείο Θεσσαλονίκης

Πρόσκληση από το Αμερικάνικο Προξενείο Θεσσαλονίκης, για μία συνάντηση – συζήτηση με όλες τις γυναίκες που συμμετείχαν στο ντοκιμαντέρ ” Women changing Greece – Γυναίκες αλλάζουν την Ελλάδα”

Πρόσκληση στο Γενικό Προξενείο της Γαλλίας

Στη δεξίωση, για την Εθνική Εορτή της Γαλλίας, προσκλήθηκε η Πρόεδρος του Συλλόγου μας, κα. Σαμπιχά Σουλεϊμάν, το 2010.

Ευχαριστήριο προς Βακουφική Επιτροπή

Ευχαριστήριο στέλνει ο Σύλλογος μας προς την Επιτροπή Διαχειριστική Βακουφιών Μουσουλμανικής Περιουσίας Ξάνθης . ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ  ΔΡΟΣΕΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ «Η ΕΛΠΙΔΑ» ______________________________________________________________________________ Αριθ. Πρωτοκόλλου: 636 16 Ιουλίου 2019 ΠΡΟΣ: Επιτροπή Διαχειριστική Βακουφιών Μουσουλμανικής Περιουσίας Ξάνθης, υπόψιν κ. Χαλήλ Καρανταή Αξιότιμε κ. Χαλήλ Καρανταή, Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Ρομά Δροσερού Ξάνθης «Η ΕΛΠΙΔΑ», θέλει… Περισσότερα »Ευχαριστήριο προς Βακουφική Επιτροπή

Επικοινωνία με τον κ. Καργάκο

Επικοινωνία με τον κ. Σαράντο Καργάκο, Έλληνας φιλόλογος και δοκιμιογράφος. Είχε γνωρίσει τον Σύλλογος μας και τις γυναίκες, στην επίσκεψη του.

Επικοινωνία με το κρατικό κανάλι Γερμανίας

Σε επικοινωνία με τον Σύλλογο μας ήρθε 7.3.2018, η δημόσια γερμανική τηλεόραση, ARD – Das Erste, για συμμετοχή σε ντοκιμαντέρ, για το νόμο της Σαρίας στην Ελλάδα.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Δημόσια Διαβούλευση του Δήμου Ξάνθης

Στις 13.10.2014, πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Δημόσια Διαβούλευση του Δήμου Ξάνθης.

Επιστολή για συγχαρητήρια από τον κ. Χαρακάκος

Το 2014, ο κ. Νικόλαος Χαρακάκος, αποστέλλει επιστολή για συγχαρητήρια στον Σύλλογο μας.

Επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την κα. Lavinia Banu

Στο εργαστήριο που διοργανώνει το ERIO, τον Νοέμβριου του 2018, η Πρόεδρος του Συλλόγου, γνωρίζει την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την κα. Lavinia Banu, η οποία μέσα από τη συζήτηση ζητάει να έχει μια επικοινωνία για τα θέματα του οικισμού μας. Έτσι στις 20.12.2018, στέλνουμε μια επιστολή με ΑΡ.ΠΡΩΤ. 563, και με ΑΡ.ΠΡΩΤ. 564 την… Περισσότερα »Επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την κα. Lavinia Banu

Προσφορά βιβλίων από Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης

Το 2013, η Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης δωρίζει στο σύλλογο μας παιδικά βιβλία.

Πρόσκληση από τον Ροταριανό Όμιλο στη βράβευση

Πρόσκληση, για την βράβευση της κυρίας Σαμπιχά το 2013, στην εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

Πρόσκληση από Αμερικάνικο Προξενείο Θεσ/νίκης

Πρόσκληση σε εκδήλωση από το Αμερικάνικο Προξενείο Θεσ/νίκης.

Πρόσκληση σε εκδήλωση από Γενική γραμματεία ισότητας των Φύλων

Πρόσκληση δέχτηκε ο Σύλλογος μας, από τη Γενική γραμματεία ισότητας των Φύλων, του Υπουργείου Εσωτερικού, το 2011.

Ευχαριστήριο από Αμερικάνικο Προξενείο Θεσσαλονίκης

Ευχαριστήριο στέλνει στο Σύλλογο μας το Αμερικάνικο Προξενείο Θεσσαλονίκης, στις 18.11.2010, μετά από την επίσκεψη τους.

Επικοινωνία με τον κ. Ιωάννη Γκλαβάκη

Στις 22.4.2008, ήρθε σε επικοινωνία με τον Σύλλογο μας, ο κ. Ιωάννης Γκλαβάκης, ευρωβουλευτής.

Επικοινωνία με τον κ. Ιωάννη Παγιμενίδης

Το 2009, ήρθε σε επαφή και επικοινωνία με τον Σύλλογο μας ο κ. Ιωάννης Παγιμενίδης.

Συμμετοχή σε έρευνα

Ο Σύλλογος μας, στις 12.5.2009, δέχεται να συμμετάσχει στην έρευνα της Ελληνικής Ομάδας για τα δικαιώματα των μειονοτήτων.

Ευχαριστήριο από τη Πρέσβη της Σουηδίας

Ευχαριστήρια επιστολή, έστειλε στον Σύλλογο μας, η Πρέσβη της Σουηηδίας, κα. Charlotte Sammelin, μετά την επίσκεψη της.

Ευχαριστήριο προς τον γιατρό, κ. Κοντόπουλο

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Ρομά Δροσερού Ξάνθης «Η ΕΛΠΙΔΑ» θέλει να ευχαριστήσει τον κ. Κοντόπουλο για τον ιατρικό – νοσοκομειακό εξοπλισμό που μας αποστείλατε και με μεγάλη χαρά παραλάβαμε στις 3 Ιουνίου 2019. Θα τα αξιοποιήσουμε σίγουρα στην επόμενη δράση με γιατρούς  που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος μας.

Ευχαριστήριο προς Ι.Μ.Χ.Α

Ο Σύλλογος μας, ευχαριστεί το Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου για όλες τις φορές που έχει στηρίξει έμπρακτα το έργο και τις δράσεις του Συλλόγου μας.

Ευχαριστήριο προς Ίδρυμα Μποδοσάκη

Ο Σύλλογος μας, ευχαριστεί το Ίδρυμα Μποδοσάκη για όλες τις φορές που έχει στηρίξει έμπρακτα το έργο και τις δράσεις του Συλλόγου μας.

Ευχαριστήριο προς Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου

Ευχαριστήριο προς Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, που προσέφερε στο Σύλλογο μας ένα χρηματικό ποσό, το οποίο αξιοποιήθηκε για τα παιδιά του κέντρου δημιουργικής απασχόλησης του Συλλόγου μας.

Ευχαριστήριο προς “ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ”

O πολιτιστικός μορφωτικός Σύλλογος γυναικών Ρομά Δροσερού Ξάνθης «Η ΕΛΠΙΔΑ» ευχαριστεί την οργάνωση Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ για την πολυετή συνεργασία με το σύλλογός μας και για την σημαντική προσφορά τους, για την υγεία των παιδιών του οικισμού μας. Από τη συνεργασία μας με το πρόγραμμα «Εμβολιά-ζουμε|: Παιδιά Ανασφάλιστα όχι Απροστάτευτα» έγινε ο εμβολιασμός 477 παιδιών με… Περισσότερα »Ευχαριστήριο προς “ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ”

Ευχαριστήριο προς Αλυσίδα Σκλαβενίτη

Με ΑΡ.ΠΡΩΤ. 491 στις 10.4.2018 ευχαριστήριο προς Σκλαβενίτη για δωρεά σίτισης στον παιδικό

Ευχαριστήριο προς Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ευχαριστήριο προς Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με ΑΡ.ΠΡΩΤ. 490, στις 10.4.2018, για τη λειτουργία του κέντρου δημιουργικής απασχόλησης.

Ευχαριστήριο προς κα. Μπενάτου, Κ.Κ.Ε

Στις 21.8.2017, ευχαριστήριο προς κα. Μπενάτου, Κ.Κ.Ε, για το νόμο με τα επιβληθέντα πρόστιμα στους Ρομά, στο πλανόδιο εμπόριο.

Ευχαριστήριο προς PROLEPSIS

Ευχαριστήριο προς το πρόγραμμα του Prolepsis, ΔΙΑΤΡΟΦΗ για δωρεάν γεύμα στα σχολεία.

Ευχαριστήριο προς Unesco για δράσεις με τις γυναίκες στα Βαλκάνια

Ο Σύλλογος μας, το 2013, μέσα από το πρόγραμμα της UNESCO, διοργανώνει διήμερο σεμινάριο για την ενδοοικογενειακή βια.

Ευχαριστήριο προς Ροτάρυ Όμιλο Θεσ/νίκης

Μετά την βράβευση της Προέδρου, Σουλεϊμάν Σαμπιχά, ο Σύλλογος μας στέλνει ευχαριστήριο προς τον Ροτάρυ όμιλο.

Ευχαριστήριο προς την κα. Εύη Χαρανά και τον κ. Μπαμπαλίδη

Με αρ. πρωτ. 173, στις 12.4.2013, ο σύλλογος μας ευχαριστεί την σχολή βοηθών νοσηλευτών Ξάνθης, για την πολύτιμη βοήθεια στη δράση των γιατρών που εξέτασαν 2 μέρες τα παιδιά του οικισμού. Σημαντική ωστόσο και η προσφορά του κ. Μπαμπαλίδη, διοικητή τότε του Νοσοκομείο, για την παραχώρηση ιατρικού εξοπλισμού.

Ευχαριστήριο προς Φ.Α.Α.Θ

Ευχαριστήριο, με ΑΡ.ΠΡΩΤ. 172, στις 12.4.2013, προς την Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών Θεσ/νίκης, για την στήριξη ενός μαθητή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ευχαριστήριο προς τον Τέρενς Κουίκ

Ευχαριστήριο προς τον Τέρενς Κουίκ, για την επίσκεψη του στον Σύλλογο μας, το 2013.

Ευχαριστήριο προς Φαρμακευτικό Σύλλογο Ξάνθη

Στις 7.6.2012, επιστολή – ευχαριστήριο προς Φαρμακευτικό Σύλλογο Ξάνθη, για την προσφορά του σε είδη ζωγραφικής.

Ευχαριστήριο προς Αρσάκειο Γυμνάσιο

Ευχαριστήριο προς το Αρσάκειο Γυμνάσιο για τα δώρα που προσέφεραν, τον Δεκέμβριο του 2016.

Ευχαριστήριο MKO Ελλήνιον για σχολικά είδη

Ευχαριστήριο στη MKO Ελλήνιον για σχολικά είδη που πρόσφεραν στα παιδιά του οικισμού μας.

Ευχαριστήριο προς Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ

Ευχαριστήρια επιστολή προς Περιφερειάρχη, κ. Σταμάτη Δημήτριο, για τη στήριξη στη διοργάνωση της εκδήλωσης για το Εντερλέζι.

Ευχαριστήριο προς Μητρόπολη Ξάνθης.

Ευχαριστήριο προς Μητρόπολη Ξάνθης, για την προσφορά 2 ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Ευχαριστήριο προς Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Ευχαριστήριο προς Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, για την ευκαιρία που έδωσαν στα παιδιά να παρουσιάσουν την παράσταση Τσαϊσαράβ, το διαβατό των Τσιγγάνων.

Ευχαριστήριο στο ΙΑΣΩ

2009: Ευχαριστήριο προς το Ιασώ, τον Βασίλη Κοντόπουλο και την ομάδα του, για τη προσφορά σε είδη ένδυσης. 2013: Ευχαριστήριο προς τον γιατρό κ. Περγάμαλη, για την επίσκεψη του με την ομάδα του στο χώρο του Συλλόγου.

Αίτημα για συνάντηση με το Δήμαρχο Ξάνθης

Ο Σύλλογος, με ΑΡ.ΠΡΩΤ. 649, στις 6.9.2019, στέλνει αίτημα στον νέο Δήμαρχο Ξάνθης, κ. Εμμανουήλ Τσέπελη, για συνάντηση.

Αίτημα – απάντηση προς την Εθνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Ο Σύλλογος μας, μετά από την συνάντηση, που πραγματοποίησε στις 13.12.2018 στα γραφεία της οργάνωσης ΕΕΔΑ, με τον πρόεδρο κ. Γιώργο Δημητρίου, την αντιπρόεδρο κα. Μαρία Γαβουνέλη, τον κ. Λευτέρη Δημητρίου και την Άννα Ειρήνη Μπάκα. Ο Σύλλογος μας, μετά την συνάντηση και την ενημέρωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ρομά, περιμένει τις κινήσεις της… Περισσότερα »Αίτημα – απάντηση προς την Εθνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Αίτημα συνάντησης με τη Διεθνή Αμνηστία

Στις 7.12.2018, ο Σύλλογος μας απευθύνεται στη Διεθνή Αμνηστία, για συνάντηση και ενημέρωση των προβλημάτων που βιώνουν οι Ρομά στην Ελλάδα. Ωστόσο, δε υπήρξε η ανταπόκριση που ελπίζαμε και αναμέναμε.

Αλληλογραφία και συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας

Στη συνάντηση που είχε η Πρόεδρος με τον κ. Γεώργιο Σταμάτη στις 28.8.2019, μαζί με τη συζήτηση γύρω από τα προβλήματα των Ρομά, του παρέδωσε το αίτημα μας με αρ. πρωτ. 643/ 23.8.2019, εξηγώντας λίγα πράγματα για το οικισμό μας και το πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει  γύρω από την εκπαίδευση, την εργασία, την υγεία,… Περισσότερα »Αλληλογραφία και συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας

Αίτημα προς Νορβηγική Πρεσβεία στην Αθήνα

Με ΑΡ.ΠΡΩΤ. 622, στις 28.6.2019, ο Σύλλογος μας στέλνει αίτημα για συνάντηση προς Νορβηγό Πρέσβη, στην Αθήνα.

Αίτημα προς Μουφτή Ξάνθης

Με Αρ. Πρωτ. 599, ο Σύλλογος μας απευθύνεται προς την Μουφτεία Ξάνθης ζητώντας διευκρινήσεις για τις αρμοδιότητες και πάνω σε ποια θέματα μπορούν οι κάτοικοι του Δροσερού να απευθύνονται σε αυτή.

Αίτημα συνάντησης προς την Αντιπροσωπεία Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Στις 26.6.2019, ο Σύλλογος στέλνει αίτημα προς την Αντιπροσωπεία Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην Αθήνα.

Αίτημα προς τους νομικούς του Just ROM

Με ΑΡ.ΠΡΩΤ. 477, στις 29.3.2018, ο Σύλλογος ζητά διευκρινήσεις για τις περιπτώσεις που μπορούν να απευθυνθούν στο JustRom, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, πρόγραμμα νομικής βοήθειας.

Ενημέρωση προς Δήμος Ξάνθης

Το 2013, ο Σύλλογος ενημερώνει το τμήμα Πρόνοιας, του Δήμου Ξάνθης, για κατάσταση οικισμού.

Αίτημα προς Δήμαρχο Ξάνθης για παραχώρηση ξύλινου προκάτ.

Ο Σύλλογος, το 2012, ζήτησε από τον Δήμαρχο Ξάνθης, την παραχώρηση ενός ξύλινου προκάτ.

Επιστολή σε εφημερίδα της Ξάνθης

Επιστολή, το 2008, προς εφημερίδα, για το σχόλιο που χαρακτήριζε τους κατοίκους του Δροσερού ως επαίτες.

Αίτημα για συνεργασία προς Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Το 2010, για συνεργασία στο πρόγραμμα καταπολέμησης της φτώχειας προς Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και την οργάνωση ΑΝΤΙΡΡΟΠΟΝ.

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Επιστολή το 2009, προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια.

Πρόσκληση από την Ειδική Γραμματέα για Ρομά, για την ημέρα εορτασμού και η επιστολή απάντηση

Το 2017, η ειδική γραμματέας για Ρομά, αποστέλλει πρόσκληση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ρομά και η απάντηση του Συλλόγου μας, που θεωρεί σημαντικότερο την επίλυση των ουσιαστικών προβλημάτων. Από: Ειδική Γραμματέας Ρομά <egroma@yeka.gr> Ημερομηνία: 30 Μαρτίου 2017 – 8:46:58 μμ EEST Προς: <sullogoselpida@gmail.com> Κοιν.: <grammroma@yeka.gr>, ‘Αν. Υπουργός Κοιν. Αλληλεγγύης’ <anypkal@yeka.gr> Θέμα: Συμμετοχή… Περισσότερα »Πρόσκληση από την Ειδική Γραμματέα για Ρομά, για την ημέρα εορτασμού και η επιστολή απάντηση

Ευχαριστήριο προς τον κ. Νίκο Χατζηνικολάου

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Ρομά Δροσερού Ξάνθης «Η ΕΛΠΙΔΑ», θέλησε να ευχαριστήσει τον κ. Χατζηνικολάου για τη στάση που κρατήσεδημόσια, την ημέρα των εκλογών στις 7.7.2019 στο δελτίο του Αnt1, απέναντι στον φυλετικό ρατσισμό που βιώνουμε ως Ρομά. Κατακρίνουμε κάθε δήλωση που υπονοεί πως η ψήφος μας έχει διαφορετικό βάρος και είναι κατώτερη από… Περισσότερα »Ευχαριστήριο προς τον κ. Νίκο Χατζηνικολάου

Συνοδευτική επιστολή προς Ιδρύματα

Ο Σύλλογος μας, τον Δεκέμβριο του 2018, επιλέγει να παραδώσει σε Ιδρύματα, μαζί με τα αποτελέσματα της απογραφής και μια σειρά σημαντικών αιτημάτων, την παρακάτω συνοδευτική επιστολή.

Αίτημα προς Δικηγορικό Σύλλογο Ξάνθης

Με ΑΡ.ΠΡΩΤ. 523, στις 8.11.2018, ο Σύλλογος μας αποστέλλει αίτημα προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Ξάνθης, ζητώντας μια συνάντηση.

Επιστολή – ευχαριστήριο προς τον Συνήγορο του Πολίτη

Με ΑΡ.ΠΡΩΤ. 517, στις 9.10.2018, ο σύλλογος μας στέλνει ευχαριστήριο προς τον Συνήγορο του πολίτη, υπόψιν της κας. Καλλιόπη Λυκοβαρδή, για την στήριξη του σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας του Συλλόγου μας.

Αίτημα για δωρεά στην αλυσίδα Σκλαβενίτης

Με ΑΡ.ΠΡΩΤ. 444 ,16.5.2017, ο Σύλλογος μας απευθύνεται στον Σκλαβενίτη ζητώντας του, να προσφέρει το γεύμα των παιδιών που παρακολουθούν το πρόγραμμα που υλοποιεί ο Σύλλογος μας με την υποστήριξη του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» και του μη κερδοσκοπικού σωματείου «ΑλληλεγγύηSolidarityNow» με τίτλο: «Λειτουργία του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής» για 50 παιδιά Ρομά στο Δροσερό της Ξάνθης.

Αίτημα προς τον Συνήγορο του Πολίτη για την αλληλογραφία του οικισμού και η απαντήσεις από Αρμόδιους Φορείς

Με ΑΡ.ΠΡΩΤ. 247 στις 23.9.2013, ο Σύλλογος μας κάνει αναφορά προς τον Συνήγορο του Πολίτη για το πολύ σημαντικό κομμάτι της αλληλογραφίας, η οποία δε μοιράζεται σωστά στους κατοίκους. Η απάντηση από Δήμο Ξάνθης.

Ενημερωτική επιστολή προς τη Βουλή των Ελλήνων

Με ΑΡ.ΠΡΩΤ. 246, στις 13.8.2013, στέλνεται επιστολή προς την Βουλή των Ελλήνων για όλα τα θέματα του οικισμού.

Αίτημα – ενημέρωση προς Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Με ΑΡ.ΠΡΩΤ. 240 στις 16.7.2013, στέλνεται αίτημα, υπογεγραμμένο από τους κατοίκους, προς το Υπουργείο, ζητώντας την παρέμβαση του στα θέματα του οικισμού μας.

Επιστολή προς Μητρόπολη Ξάνθης για τα θέματα του οικισμού

Στις 31.5.2007, επιστολή ενημέρωσης για τα προβλήματα του οικισμού και τις δράσεις του Συλλόγου, προς την Μητρόπολη Ξάνθης. Και διαβιβαστικό για τον Αρχιεπίσκοπο: Και το διαβιβαστικό που έστειλε ο Μητροπολίτης:

Επιστολή ενημέρωσης, προς τον κ. Παπαχελά

Ο Σύλλογος μας, ενημερώνει και κάνει γνωστά τα προβλήματα του οικισμού μας προς κάθε αρμόδιο και φίλο του Συλλόγου.

Επιστολή σε τοπική εφημερίδα για δημοσίευμα για τις γυναίκες του Συλλόγου

Επιστολή το 2007, στη τοπική εφημερίδα Xanthi news, για δημοσίευμα. Στο παρακάτω αρχείο επισυνάπτεται και το απόσπασμα της εφημερίδας.

Επιστολή για ρατσιστικό σχόλιο σε τοπική εφημερίδα

Επιστολή για ρατσιστικό σχόλιο σε τοπική εφημερίδα, προς τον κ. Καμαρίδη Τένη.

Ευχαριστήριο από Προξενείο Αμερικής στη Θεσσαλονίκη

Το 2010, μετά από την επίσκεψη του Αμερικάνου Πρόξενου, μας έστειλε ευχαριστήριο για την υποδοχή και την φιλοξενία.

Κέντρο Συμπαράστασης παιδιού και οικογένειας

Επικοινωνία το 2009, από το Κέντρο Συμπαράστασης παιδιού και οικογένειας, με την κα. Μυρτώ Λεμού.

Επικοινωνία με τον κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο

Το 2009, επικοινωνία και επαφή με τον κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο, καθηγητή Ιατρικής και μέλος της οργάνωσης ” Κίνηση Πολιτών”.

Προσφορά από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας

Το 2008 το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, έστειλε στον Σύλλογο μας σχολικά είδη.

Επικοινωνία με τον οργανισμό Εdrom.

To 2008, ήρθε σε επαφή με τον Σύλλογο μας ο οργανισμός edrom για πιθανή συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων.

Βράβευση από την Κίνηση Πολιτών 2007

Η “Κίνηση Πολιτών” επέλεξε να βραβεύσει το Σύλλογο μας το 2007 για το έργο του. Και επικοινωνία και πρόσκληση και την επόμενη χρονιά: